ویدئو| اظهارات ظریف درباره موضوع حجاب و حقوق بشر در گفت‌وگو با سی.ان.ان انتصاب مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل‌رسانه شهرداری و مدیر منطقه سه شهرداری مشهدمقدس برگزاری نشست هم‌اندیشی بین دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در خصوص برنامه‌ریزی‌های لازم برای ایام چراغ برات جانمایی و نصب ۳۳ نمایشگر شهری در مشهد پویش شمس، آموزش نکات بهداشتی و سلامتی زنان و کودکان به بانوان محلات حاشیه شهر مشهد + ویدئو هوای ۹ منطقه کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۳ بهمن ۱۴۰۳) بازدید استاندار خراسان رضوی از سد شوریجه و تصفیه‌خانه‌های شماره ۷ و التیمور مشهد (۲ بهمن ۱۴۰۳) مهم‌ترین پروژه ایمن‌سازی رانندگی در بولوار وکیل‌آباد مشهد در حال اتمام است مدیر اجرایی مراکز معاینه فنی خودرو مشهد: ۲۰ درصد خودرو‌های زیر چهار سال در مرحله نخست معاینه فنی رد شدند آغاز رنگ‌آمیزی جداول طرح استقبال از بهار ۱۴۰۴ از ۴ بهمن‌ماه در مشهد افزایش ۲ برابری توفقگاه‌های ناوگان باری سنگین در ششمین دوره مدیریت شهری مشهد عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد: ۶۰ درصد پروژه سیاهه انتشار آلاینده‌های هوای شهر مشهد، تا پایان ۱۴۰۳ تکمیل می‌شود ارجاع ۷۹۱ مورد کشتار غیربهداشتی به مراجع قضایی در خراسان رضوی طی ۹ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ سامان‌دهی کرانه کشف‌رود مشهد با احداث بوم‌پارک مسئول مرکز پالایش آلاینده‌های زیست‌محیطی شهر مشهد: سالانه ۲۵۰ هزار تن انواع آلاینده هوا در شهر مشهد منتشر می‌شود سهم ۶۴ درصدی منابع متحرک از آلاینده‌های محیط زیست مشهد رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد مطرح کرد: توجه ویژه به هوشمندسازی و تحقق شهر هوشمند در مشهد هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط سالم قرار دارد (۲ بهمن ۱۴۰۳) برگزاری سومین دوره مسابقات نوجوانان مشهدی با محوریت انقلاب اسلامی
سرخط خبرها

نوستالژی زدایی از فضای شهری

  • کد خبر: ۱۸۹۹۰۷
  • ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۰
نوستالژی زدایی از فضای شهری
محل سابق روزنامه شهرآرا که کمی بیش از ۱۰ سال در آن مستقر بودیم، محصور شده در انبوهی از ساختمان‌ها و مجتمع‌های تجاری‌ای بود که هر چند با هدف نوسازی بافت سابق میدان شهدا ساخته شدند، اما در عمل تبدیل به مجموعه‌هایی شدند که به ندرت در آن‌ها رنگ و روح زندگی و کسب و کار دیده می‌شود.

«خیر و نیکی در مناسبات شهروندانه با عدالت مطلق یکی است و حال آنکه عدالت نسبی به نفع خصوصی توجه دارد. قانون گذار باید مصلحت عمومی را در نظر داشته باشد و بداند امری عادلانه است که نفع همگان در آن لحاظ شده باشد.»
برگرفته از سخنان ارسطو

محل سابق روزنامه شهرآرا که کمی بیش از ۱۰ سال در آن مستقر بودیم، محصور شده در انبوهی از ساختمان‌ها و مجتمع‌های تجاری‌ای بود که هر چند با هدف نوسازی بافت سابق میدان شهدا ساخته شدند، اما در عمل تبدیل به مجموعه‌هایی شدند که به ندرت در آن‌ها رنگ و روح زندگی و کسب و کار دیده می‌شود.

همواره یکی از سؤالاتم این بود که نمی‌شد، احیای بافت فرسوده در این منطقه نزدیک حرم مطهر امام رضا (ع) را به گونه‌ای به اجرا در می‌آوردند که از دل آن «میدان نقش جهان» دیگری به وجود می‌آمد و تا صد‌ها سال بعد به نمادی از خلاقیت معماری در مشهد تبدیل می‌شد؟ چرا فضایی که باید محل تجلی مصلحت همه شهروندان باشد، چنین محصور در آهن و سیمان شده است؟ پرسش از تعادل بین مصلحت عمومی و امر عادلانه بعد از جا به جایی روزنامه و استقرار در خیابان کوهسنگی بیش از پیش ذهنم را به خود مشغول کرد.

دهه‌ها خیابان کوهسنگی گذرگاهی برای رسیدن به پارک معروف آن و انبساط خاطر شهروندان مشهدی بود که همین موضوع آن را به یکی از نوستالژی‌های شهر تبدیل می‌کرد. فضایی که وقتی از آن می‌گذری هنوز می‌توانی صدای درشکه‌های عبوری را بشنوی.

اما اکنون چه؟ صدور مجوز‌های مرتفع سازی در خیابان کوهسنگی در بیش از یک دهه پیش اکنون سبب شده تا فضایی را که باید برای زیست عادلانه در شهر در اختیار همگان قرار دهد، در اختیار مالکان برج نشین این منطقه قرار بگیرد. مالکانی که اکنون داعیه مالکیت نه تنها بر ملک خود بلکه بر منظره این منطقه را هم دارند. به راستی در صدور مجوز‌های ساخت و ساز چقدر به دغدغه امر مصلحت عمومی توجه می‌شود؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->